Mijn werkwijze

Werkwijze

  • Coaching 1 op 1: Jij komt met een probleemstelling die jij aandacht wil gaan geven. Vanuit ons gevoel (ieder gevoel mag er zijn) en ons bewustzijn, ben ik een klankbord voor je, ik geef je inzichten, denk met je mee en benoem wat ik waarneem. Ik ben een No-nonsens coach, dus geen kwakzalverij of ellenlange gesprekken, gewoon vanuit het hier en nu beleven, voelen en benoemen. Door het spiegelen (benoemen wat er op dát moment gebeurt) wordt je bewustzijn geprikkeld en ben je je bewust van de situatie waarop vervolgens actie op gekomen kan worden. Jij bepaalt het tempo, jij bent voor mij belangrijk, ik faciliteer jou.

 

  • In relatie coaching hanteer ik dezelfde uitgangsprincipe als bij individuele coaching, alleen doe je dit samen met je partner en de vraagstelling wordt gedragen door jullie samen. Met andere woorden: jullie erkennen beiden dat er een probleem is én willen beiden hieraan werken.

 

  • Zakelijk bied ik organisaties en bedrijven personal coaching aan de individuele medewerker m.b.t. re-integratie en/of persoonlijke ontwikkeling. Vereiste is wel dat de coachee aan zichzelf wil werken. Heel veel organisaties investeren in hun medewerkers en bieden tegemoetkomingen aan om je te ontwikkelen, informeer hiernaar bij je werkgever.

 

  • Enneagram interview: Je kent het wel: je komt met je broers en zussen uit één nest met allemaal dezelfde opvoeding en toch……….. Toch reageer jij heel anders op situaties dan jouw nestgenoot, hoe kan dit toch! Het Enneagram geeft jou meer inzicht over die verschillende persoonlijkheden, die allemaal hun eigen overtuigingen hebben en onbewuste drijfveren, zowel positief en negatief. Een interview is vaak ook een startpunt voor nader zelfonderzoek naar jouw eigen gedragingen, kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen in relatie tot de wereld om je heen. Zie evt onder “uitleg” voor meer info Enneagram